Hoe Splunk machine data om zet naar antwoorden

Machine data is overal om ons heen te vinden. Data dat wordt gegenereerd door alle technologieën waar een organisatie op draait, maar ook bij jou thuis. Van applicaties, servers en websites tot aan je geliefde smartphone en thermostaten in je huis. Het groeit exponentieel, het is complex, maar is vooral erg waardevol. Bij elkaar is het een immens grote verzameling van activiteiten en gedragsstromen.

Volgens Splunk is machine data het meest onderbenutte en ondergewaardeerde asset van elke organisatie. Maar wat is het precies?

Bekijk het volgende filmpje voor een uitleg over machine data.

Machine data is complex om te begrijpen, heeft een ongestructureerde format en maakt visualisatie van de resultaten niet mogelijk. Hoe kun je dan al je machine data van de activiteiten en gedragsstromen optimaal gebruiken om je businessdoelen te behalen? Dit is waar Splunk in beeld komt.

Splunk is een software platform dat machine-gegenereerde data verzamelt en indexeert op een grote schaal, ongeacht format of bron. Zo kunnen gebruikers de resultaten hiervan gemakkelijk monitoren, zoeken, analyseren en rapporteren. Dit allemaal in real-time.

Laten we eens gaan kijken naar een case.

De Universiteit Maastricht (UM) behoort tot de top 150 beste universiteiten over de hele wereld, volgens de Times Higher Education World University Rankings. Met bijna 400 verschillende draaiende IT systemen per dag, staat de UM voor de uitdaging om o.a. incidenten rondom beveiliging aan te pakken zoals phishing of ransomware aanvallen. De UM had een product nodig dat gigabytes aan machine data kon opvangen. Sinds de implementatie van Splunk Enterprise heeft de UM velen voordelen ondervonden:

✓ Verbeterde security door detectie van abnormaliteiten en afwijkingen

✓ Verhoogde inzichtbaarheid van IT operaties

✓ Verbeterde gebruikerservaring door verminderde blacklisting

Interessant? Download hier de volledige case study van Universiteit Maastricht.

Geïnteresseerd in hoe Splunk ook jouw organisatie kan helpen je doelstellingen te behalen? Maak vandaag nog een afspraak met een van onze Splunk consultants. Zij kunnen alles vertellen over de producten en zullen mee denken aan maatoplossingen voor elke bedrijfsbehoefte.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *