Blog: Hoe Managed Services je business kan boosten

Hoe Managed Services je business kan boosten

Datum: 29 juli 2021
Geschreven door: Dan Nguyen

We zitten onderhand alweer halverwege 2021. Ondanks veel veranderingen die we hebben meegemaakt vliegt de tijd voorbij. Ook binnen de IT industrie hebben we vorig jaar veranderingen gezien. Zo zijn bijvoorbeeld steeds meer bedrijven zich gaan focussen op het thema Digitale Transformatie. Door Covid-19 hebben veel bedrijven een digitaliseringsslag moeten slaan om hun marktaandeel te behouden en zijn veel bedrijven hier nog steeds mee bezig. Hierbij groeit de IT omgeving niet alleen, maar wordt deze ook complexer.  

Het onderhouden van een complexe IT omgeving vergt veel tijd en daarbij ook de juiste technische kennis. Zodoende houden bedrijven weinig tijd over voor het innoveren van hun business, wat zonde is. Managed Services kan een grote rol spelen om dit veelvoorkomende probleem op te lossen.  

Dit is overigens niet het enige probleem waarbij Managed Services kan helpen. Dit leggen we hieronder graag verder uit.  

Waarom hebben bedrijven Managed Services nodig?

Alle bedrijven komen ooit op een punt waar ze uitdagingen gaan krijgen met enkele grote problemen, zoals: 

 • De noodzaak om nieuwe technologieën toe te passen om zichzelf concurrerend te houden 
 • Het onderhouden en zorgen voor het juist functioneren van de IT infrastructuur en  systemen 
 • Het oplossen van cruciale IT problemen zonder het budget te overschrijden 

Daarnaast zijn er andere aanhoudende problemen. Denk bijvoorbeeld aan overtollige data in systemen, het updaten en patchen van nieuwe software of niet tijdig de oorzaak vinden wanneer problemen zich voordoen. Al deze aanhoudende problemen slokken de tijd van het IT-team op. Hierdoor houden zij weinig tot geen tijd over om te innoveren, op de klant te focussen of om het bedrijf te helpen groeien. Kortom, om bij te blijven met de veranderende trends en IT gerelateerde problemen te overwinnen, hebben IT professionals extra ondersteuning nodig. 

 Managed Services pakt deze problemen aan. 

Wat is Managed Services?  

Managed Services is het uitbesteden van verschillende IT gerelateerde processen zoals Cloud, IT infrastructuur en IT beveiliging aan gespecialiseerde derde partijen met expertise op dat domein. Met Managed Services kunnen klanten profiteren van de voordelen van een grote IT infrastructuur zonder deze zelf te hoeven onderhouden of de mankracht daarvoor in-house aan te nemen.

Managed Service Providers (MSP) verlenen hun diensten en IT medewerkers aan organisaties om hun netwerk en IT infrastructuur te helpen beheren en tal van andere zaken te dekken. Hierbij wordt bijvoorbeeld de gehele keten bewaakt en gemonitord, worden problemen opgelost die zich voordoen in kritieke bedrijfsprocessen en wordt de infrastructuur verder geoptimaliseerd.  

Managed Services helpt organisaties verder bij het: 

 • Verbeteren van de operationele efficiëntie 
 • Verlagen van de bedrijfskosten 
 • Stimuleren van innovatie en nieuwe business initiatieven 
 • Ervoor zorgen dat het bedrijf zich kan focussen op haar kerncompetenties 
 • Vergroten van de algehele winstgevendheid 

De huidige staat van Managed Services en de toekomst

De IT-industrie is geen onbekende voor verandering. Verandering is essentieel als je te maken hebt met technologie, die zich op hoog tempo ontwikkelt en zich in nieuwe en soms onverwachte richtingen uitbreidt. Met de komst van de Cloud en digitale transformatie met geavanceerde technologieën, wordt de IT-omgeving van de organisaties met de dag complexer. Hierbij komen ook steeds meer schaalbare functies, die continu optimalisatie van het bedrijf en regelmatig onderhoud vereisen.

In de komende jaren zullen technologische ontwikkelingen zoals Cloud computing, big data en mobiliteitsdiensten de groei van Managed Services stimuleren. Bovendien zullen bedrijven kiezen voor Managed Services om schaalbaar te blijven en om te voldoen aan de behoeften van deze dynamische zakelijke omgeving. Managed Services Providers helpen organisaties hun toekomstige groeistrategie uit te stippelen met deskundige adviesdiensten en houden rekening met factoren zoals markteisen, klantvereisten, beschikbare middelen en meer. Zodoende worden Managed Services Providers steeds belangrijker voor ondernemingen die willen groeien. 

Hoe kies je de juiste Managed Services Provider? 

Het is belangrijk om op een aantal kwaliteiten te letten bij het kiezen van een Managed Services Provider. Zodoende zijn hier een aantal belangrijke ‘must haves’ op een rijtje gezet: 

 • Een gedefinieerde serviceovereenkomst om naleving te garanderen en de verwachtingen direct duidelijk te stellen 
 • Maatwerk dienstverlening kunnen aanbieden op basis van de behoefte van de klant 
 • Kennis en kunde: de business van de klant goed begrijpen 
 • Aantoonbare vaardigheden en ervaringen, zoals het beheren van changes, ervaring met verschillende netwerktechnologieën, prioriteringen, geautomatiseerde incidentrespons en herstel 
 • Een robuuste back-up en noodherstelstrategie hebben 

Wat kan GLO Integration betekenen als Managed Services Provider? 

GLO Managed Services ontzorgt de klant op het gebied van technisch platform- en applicatiebeheer. Onze klanten vertrouwen op ons voor het waarborgen van de continuïteit, zodat zij zich kunnen focussen op het innoveren van hun business. 

GLO Integration biedt met 21 jaar ervaring diensten aan rondom incidenten, problemen, wijzigingen (platform + applicaties) en service requests op basis van het softwareplatform MuleSoft. Hierbij wordt er vooraf in overleg met de klant een SLA opgesteld om het gewenste serviceniveau te garanderen.  

Klanten van onze Managed Services dienstverlening kunnen ervoor kiezen om in een grotere of kleinere mate gebruik te maken van de proactiviteit van GLO Integration als het aankomt op alerting en monitoring. Hiervoor zijn 3 verschillende dienstpakketten opgesteld.  

Wil je hier meer over weten? Lees hier bijvoorbeeld het interview met onze Head of Managed Services Yvo, waarin hij vertelt over waarom MuleSoft beheer cruciaal is voor business kritische processen. Meer informatie nodig? Download dan hier onze brochure. of neem direct contact met ons op.  

GLO &

Blog: Hoe Managed Services je business kan boosten

Ontdek meer over ons aanbod

Contact

T: 030 7600 456
F: 030 7600 459
E: info@glo-integration.com

Kom bij ons langs

Computerweg 1
3542 DP Utrecht
Nederland