Hoe proactief te werk gaan de informatieveiligheid kan redden

Hoe proactief te werk gaan de informatieveiligheid kan redden

Datum: 24 maart 2021
Geschreven door: Dan Nguyen, Bernadette Kwa

Vandaag de dag zijn veel van onze klanten steeds meer aan het digitaliseren. Dit komt met name doordat het veel positieve effecten met zich meebrengt. Het kan een grote bijdrage leveren aan de productiviteit, middelen zijn efficiënter in te zetten, transacties gaan sneller en producten en diensten sluiter beter aan bij wat mensen willen en nodig hebben. In deze blogpost duiken we in de usecase van een van onze klanten.

Informatieveiligheid in gevaar door reactieve werkmethode 

Helaas komen bij digitale transformatie ook digitale kwetsbaarheden kijken, zoals informatieveiligheid. Een van onze klanten liep tegen het knelpunt aan dat er omtrent incident management veel reactief werk werd uitgevoerd. Hierbij werd er pas gereageerd wanneer een verstoring daadwerkelijk plaats vond en moest er vervolgens handmatig gezocht worden naar de oorzaak. De klant had hierbij ook geen inzicht in de huidige waarden,  waardoor er geen voorspellingen gedaan konden worden op basis van feiten. Dit resulteerde erin dat de klant  niet op tijd of gepland  op een probleem  kon ingrijpen  zonder andere projecten te moeten laten vallen.  

Reactief werken hangt dus erg nauw samen met beperkte inzicht en  veel handmatig werk. De impact van deze huidige werkwijze is dat er lange doorlooptijden ontstaan waardoor er vaak te laat achter de oorzaak wordt gekomen. Uit ervaring zien we dat de organisatieprocessen hierdoor worden geraakt en in het ergste geval zelfs helemaal stil komen te liggen.  

Geconcludeerd kon worden dat het cruciaal was dat hun organisatieprocessen worden beschermd.

Hoe GLO kan helpen

Deze uitdagingen en de impact die het had op de organisatie stelde de noodzaak voor een oplossing bloot. Om de juiste oplossing voor deze klant te identificeren, is er in samenwerking met GLO Integration een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek hebben er technische sessies, interviews en een Proof of Concept (PoC) plaats gevonden. Uit het onderzoek werd geconcludeerd dat een urgentie was ontstaan voor inzicht in de keten en het berichtenverkeer om proactief te kunnen acteren op incidenten. Naar aanleiding van de resultaten van een PoC bleek Splunk een goede aansluiting te hebben met de wensen en behoeften van deze klant.  

 

Splunk: ‘The Data-to-Everything platform’ 

Splunk  ontsluit machine data zodat iedereen  binnen een organisatie de data kan gebruiken voor haar vraagstukken.  Het is een single  geïntegreerd  platform dat organisaties de mogelijkheid geeft om data uit verschillende systemen  te verkrijgen (vaak met ongestructureerde formaten) en brengt dit samen op een manier waardoor verschillende personen binnen de organisatie vragen kunnen stellen aan dezelfde data.  Naast dat Splunk realtime inzicht kan geven in alle ketens kan het ook realtime inzicht geven in wanneer er verstoringen of bedreigingen plaats vinden. Deze worden direct gedetecteerd waarbij ook de oorzaak direct geïdentificeerd kan worden. Met Splunk wordt er dus sneller achter de oorzaak gekomen waardoor er actie genomen kan worden voordat het de organisatie raakt.

Meer informatie: download Modernize Your Legacy IT with Predictive Analysis en ontdek hoe je in een notendop kunt schakelen naar voorspellende IT.

Hoe Splunk onze klant heeft geholpen

Splunk kan in dit geval de klant helpen om voorspellingen te doen op uitval en verstoringen door het proactief monitoren met behulp van realtime dashboards. Wanneer er een verstoring is gesignaleerd kan Splunk ook helpen bij het detecteren van de oorzaak. Hierdoor zullen de doorlooptijden om tot de kern van het probleem te komen afnemen en houdt de klant meer tijd over voor nieuwe business initiatieven en innovaties.  Daarnaast zal ook de werkdruk afnemen doordat Splunk een groot deel van het incident management geautomatiseerd en uit handen neemt voor het team. Klanten worden op deze manier sneller geholpen, wat weer bijdraagt aan de klantentevredenheid. Kortom, de nieuwe werkwijze van het proactief ter werk gaan bevordert de werkdruk afname, kwaliteit en tevredenheid van zowel onze klant als haar eigen klanten.  

Succes story: lees hier hoe Vesca problemen sneller heeft opgelost op terwijl het de bedrijfsvoering verbetert, de kosten verlaagt en de klantenservice verbetert

Benieuwd naar de security opties voor jouw organisatie?

Download The Essential Guide to Security en leer alles wat je moet weten over hoe je innovatieve technologie op de juiste manier toepast op je operations en security laag. Wil je in contact komen met een expert? Neem dan contact op voor een vrijblijvend consult.

Lees ook: Het verbeteren van de Root Cause Analysis

GLO &

Hoe proactief te werk gaan de informatieveiligheid kan redden

Ontdek meer over ons aanbod

Contact

T: 030 7600 456
F: 030 7600 459
E: info@glo-integration.com

Kom bij ons langs

Computerweg 1
3542 DP Utrecht
Nederland