Blog: TIBCO Data Virtualization helpt knelpunten van data te overwinnen  

TIBCO Data Virtualization helpt knelpunten van data te overwinnen   

Datum: 3 juni 2021
Geschreven door: Stephanie Otto

Met behulp van TIBCO Data Virtualization software krijgt iedereen binnen de organisatie snel toegang tot de data die zij nodig hebben.  

Wat is TIBCO Data Virtualization?  


Bron: TIBCO

Organisaties werken met datasilo’s in traditionele databases, big data bronnen, IoT systemen en de cloud. Door de grote toename van systemen en applicaties is er ook een enorme toename van data. Business teams hebben deze data nodig om betere bedrijfsresultaten te behalen. De verschillende datasilo’s maken dit lastig.   

TIBCO Data Virtualization is software die vanuit de datasilo’s een moderne data laag creëert. De software maakt het mogelijk op één plek toegang tot alle data te verkrijgen en deze data te combineren. De weergave van de data is toegankelijk en bedrijfsvriendelijk. Data virtualization zorgt voor snelle oplossingen en minder kosten. Bovendien is er altijd up-to-date en complete informatie beschikbaar voor de organisatie.  

Waar kan data virtualization bij helpen?  

Het belang van het analyseren van data neemt steeds meer toe. Door de groei van data en de steeds groter wordende eisen, wordt het steeds lastiger data te analyseren. Bovendien is alle data breed verspreid over traditionele data, big data, Internet of Things en de cloud. Traditionele data integratie via warehousing en ETL kan deze groei niet bijhouden, waardoor grote knelpunten ontstaan.    

TIBCO Data Virtualization helpt deze knelpunten van data te overwinnen en kan de benodigde data leveren om betere bedrijfsresultaten te behalen. Het is een integratie tool die het bouwen en beheren van een overzichtelijke dataweergave mogelijk maakt, met de snelheid en kosteneffectiviteit die vanuit de organisatie verwacht wordt.  

Wat zijn de voordelen van TIBCO Data Virtualization?  

TIBCO Data Virtualization heeft een aantal voordelen. Het biedt een snelle, consistente, veilige en beheerde dataweergave die business gebruikers zullen begrijpen. Data wordt bedrijfsvriendelijk weergegeven als relevante data, niet zoals het wordt opgeslagen in IT schema’s. De business gebruikers kunnen zich richten op hoe zij de data kunnen gebruiken om bedrijfswaarde te creëren, de technische teams richten zich op het leveren en beheren van de data. Op deze manier levert TIBCO data virtualization de data die de organisatie nodig heeft om de omzet te verhogen en kosten te verlagen. Projecten kunnen sneller worden voltooid, zodat er sneller bedrijfsvoordelen worden behaald. Het is mogelijk om toegang te krijgen tot de meest up-to-date data uit verschillende databronnen, wat bijdraagt aan het verminderen van bedrijfsrisico’s. Data virtualization vereist maar een fractie van de tijd en kosten van fysieke opslag en ETL. Bovendien is het mogelijk aan beveiligingsvoorschriften te voldoen door toegangscontroles in te stellen. 

Een voorbeeld: TIBCO Data Virtualization en applicaties 

Applicaties draaien op data. Het kan moeilijk zijn om toegang tot deze data te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan toegang tot diverse gedistribueerde databronnen, zoals data-inmotion en data-at-rest. Het kan een uitdaging zijn om de verschillende data te delen met andere applicaties. Voor complexe transformaties zijn soms gespecialiseerde tools en technieken nodig. En vaak worden er complexe veiligheidseisen gesteld aan data en applicaties. TIBCO Data Virtualization is een oplossing voor deze problemen. 

Met Data Virtualization is het mogelijk toegang te krijgen tot bijna 350 data bronnen, waarvan 90 streaming sources. Applicatie datasets kunnen snel gemodelleerd en getransformeerd worden. Data kan worden geleverd aan een een groot scala van applicatie ontwikkelings tools via industry-standard APIs, protocollen, en architecturen zoals ODBC, JDBC, SOAP, REST en meer. Het is mogelijk applicatie datasets te delen en hergebruiken via meerdere analytische en operationele applicaties. Queries worden automatisch geoptimaliseerd. Het leveren van data en toegang tot data is comform de governance en veiligheidseisen. Het is ook mogelijk full lifecycle API management toe te voegen. 

Met TIBCO data virtualization is het mogelijk op één plek toegang te krijgen tot zowel analytische als operationele data. Applicaties kunnen snel worden verbeterd door de brede toegang tot de data en complexe tranformaties. Het hergebruiken van applicatie datasets zorgt voor minder kosten en de queryprestaties zijn sneller. Het verbetert de beveiliging en governance van data. 

Wie gebruikt data virtualization?  

TIBCO Data Virtualization wordt in de gehele organisatie gebruikt. Leiders op het gebied van analyse en applicaties gebruiken data virtualization om snel en eenvoudig toegang te krijgen tot data die nodig is om analyses te kunnen uitvoeren. CIO’s en Data Engineering Leaders kunnen met data virtualization snel reageren op de steeds veranderende zakelijke behoeften, voor minder geld. CTO’s en Data Architecten kunnen hun data strategie en architectuur succesvol ontwikkelen. En Data Engineers kunnen sneller meer data leveren, zodat er sneller meer bedrijfswaarde gerealiseerd kan worden.   

Hoe werkt TIBCO Data Virtualization?

TIBCO Data Virtualization versnelt processen en samenwerkingen

TIBCO Data Virtualization helpt knelpunten van data te overwinnen. Het vereenvoudigt toegang tot data en data management, zodat het mogelijk wordt alle data binnen de organisatie succesvol te gebruiken. De software ziet alle beschikbare data in verschillende bronnen en ontdekt relaties. Het transformeert non relationele data, zodat het bij de andere data gevoegd kan worden. Business gebruikers kunnen zelf op een gebruiksvriendelijke manier de gewenste gegevens selecteren. Met behulp van deze weergaven versnellen zij processen en samenwerking, om zo betere bedrijfsresultaten te behalen. 

Benieuwd naar meer? 

Wil je meer weten over TIBCO Data Virtualization of in contact komen met een expert? Neem dan contact met ons op: info@glo-integration.com
 

GLO &

Blog: TIBCO Data Virtualization helpt knelpunten van data te overwinnen  

Ontdek meer over ons aanbod

Contact

T: 030 7600 456
F: 030 7600 459
E: info@glo-integration.com

Kom bij ons langs

Computerweg 1
3542 DP Utrecht
Nederland